Een vreemde snuiter, door Mischa van den Brandhof

Afwijzingsbrief

Beste Miguel,

Bedankt voor je manuscript In het Licht van de Maan.

Wat interessant om te lezen dat je het getypt hebt op de portable Olivetti van je grootvader, zo te zien met een 8pt Veronese.

De plot is bijzonder en meeslepend. Je hoort niet vaak van een snuitkever die zijn geboortegrond in het amazoneregenwoud moet verlaten als blijkt dat hij magische krachten heeft en al reizende door de Selva vele avonturen beleeft en uiteindelijk in Bahia belandt, waar hij zich aansluit bij een groep hoornaarwespen die hem inwijden in de vecht- en danscultuur van capoeira en waar hij zijn nieuwe thuis vindt. Het is invoelzaam en toch levendig geschreven. Je beschrijft de betovering van de Afro-Braziliaanse wereld, zonder dat je de historische realiteit uit het oog verliest. Heel knap dat je dit weet te bereiken ondanks het feit dat je, zoals je bekent, nog nooit in Brazilië bent geweest.

Het staat buiten kijf dat het uitstekend in ons fonds past, tussen titels als Ons Soort Beren: de gebundelde verhalen van E. Tardigras; Van Boomschors tot Acai Bowls: originele recepten voor de hippe capibara; Verliefd op een Flamingo: als roze je teveel wordt en Voetjes op het Water: een Jesushagedis vertelt.

We zouden heel graag een stem geven aan iemand die door velen toch gezien wordt als een woekerdiertje. We denken echter niet dat er een markt is voor deze roman, mede gezien de huidige wereldvoedselproblematiek. Hopelijk komt er wel een tijd waarin het publiek klaar is voor een protagonist als de jouwe.

Blijf vooral schrijven!

Met vriendelijke groet,

Luiza
Uitgeverij Evenaar

Dit bericht is geplaatst in Columns, Proza en getagd, , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.