Extaze

‘leven in tekst en beeld’

Extaze is een literair kwartaalschrift, gemaakt door een Haagse redactie, maar bestemd voor heel Nederland en België en samengesteld uit literair en beeldend werk van Nederlandse en Belgische schrijvers en kunstenaars.
De afzonderlijke nummers van Extaze zijn niet strikt thematisch geordend, maar samenhang tussen de bijeengebrachte stukken is er wel. Het karakter van het nummer wordt versterkt door het werk van een beeldend kunstenaar. Literaire inhoud, beeldend werk en vormgeving zijn nauw met elkaar verbonden.
De redactie van het tijdschrift bestaat uit Cor Gout en Els Kort (grafisch vormgever). De tekst- en eindredactie is in handen van Cor Gout en Lucas Hirsch. Medewerkers zijn: Mischa van den Brandhof, Jonas Bruyneel, Rutger Cornets de Groot, Hein van der Hoeven, Rob Jamin, Arjen van Meijgaard en Wim Noordhoek.
Naast het papieren blad stelt de redactie van Extaze een website samen met daarin informatie over het blad, recensies, columns, poëzie, afbeeldingen en film- en geluidsfragmenten.
Ieder nieuw nummer van Extaze wordt gepresenteerd in de Houtrustkerk in Den Haag. Onder de naam ‘Extaze in …’ belichten kunstenaars uit verschillende disciplines de thematiek van dat nummer elk vanuit hun optiek.

 

Reacties zijn gesloten.