WOORD in het Nutshuis: bekendmaking winnaars voor een publicatie in Extaze

WOORD is een literatuurprogramma geïnitieerd en georganiseerd door het Nutshuis in Den Haag. Het open podium en de speeddates van 15 oktober j.l. hebben twee winnaars opgeleverd, Lidy Groenewegen met het korte verhaal Wegwerker en het gedicht Goedlachs van Dewi de Nijs Bik.
De winnaars zijn bekend gemaakt door Mischa van den Brandhof, medewerker Extaze.

Hieronder het juryrapport van Extaze voorgedragen op 15 oktober:

Extaze is een literair tijdschrift dat zijn redactie voert in Den Haag, in Haarlem wordt uitgegeven en bijdragen opneemt uit heel Nederland en Vlaanderen. Extaze bevat essays, korte verhalen, gedichten, (en beeldende kunst) van gevestigde schrijvers, maar ook van nieuwe talentvolle schrijvers.

De rijke inzendingen voor WOORD voerden ons mee langs de wegwerker bij kapotte stoplichten, van vlinders op de vensterbank naar de gorilla’s in Artis, van de dood van een broer tot de dood van een vader, van de eerste keer tot een obsceen verzoek in de trein, van de kansen in je handen tot het obstakel dat we moeten overwinnen om te komen waar we uiteindelijk willen zijn.

Voor ik de winnaars bekend maak, een bemoedigend woord aan de schrijvers. Wat zijn jullie dapper dat je mee gedaan hebt! En ga door! In de woorden van Ierse (toneel)schrijver en dichter Samuel Becket: Fail, fail again, fail better.

Het winnende verhaal is… Wegwerker van Lidy Groenewegen. Het is een klein, sympathiek verhaal, met subtiele humor, dat in kort bestek veel zegt over het bestaan van een uitgerangeerde werknemer. Het is origineel en goed geschreven. Het heeft een mooie spanningsboog met een twist, die doet lachen.

Het winnende gedicht is… Goedlachs van Dewi de Nijs. Het taalgebruik is simpel, maar tegelijkertijd heel beeldend. Het werkt heel direct en met weinig woorden weet het een intieme sfeer op te roepen. Er zit ruimte en poëzie in.

Het gedicht zal gepubliceerd worden in de volgende Extaze, uitgegeven door In de Knipscheer, het verhaal komt op de website. Gefeliciteerd, Lidy en Dewi!

 

Dit bericht is geplaatst in Home en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op WOORD in het Nutshuis: bekendmaking winnaars voor een publicatie in Extaze

  1. Pingback: Wegwerker, door Lydi Groenewegen | Extaze