WOORD – het korte verhaal in het Nutshuis

Ontvang feedback van gewaardeerde schrijvers, zet de stap op ons open podium en maak kans op een publicatie in Extaze!

Het Nutshuis presenteert een nieuw literatuurprogramma! In de eerste editie van WOORD op zaterdag 5 maart staat het korte verhaal centraal. Een geheel op zichzelf staand literair genre dat steeds meer toeneemt in populariteit, met bejubelde buitenlandse én Nederlandse schrijvers, nieuw uitgebrachte bloemlezingen vol klassiekers en de jaarlijkse Week van het Korte Verhaal met de uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs. Ben je een schrijver (al dan niet in opleiding) die het korte verhaal graag goed onder de knie wil krijgen? Of durf je met jouw korte verhaal al de stap op ons open podium te zetten? Meld je dan snel aan voor de middag!

Ontvang feedback van Wytske Versteeg, Sanneke van Hassel, Kees ’t Hart en Ton Rozeman
Laat je teksten aan zoveel mogelijk mensen lezen. Het is een veelgehoorde maar door lang niet alle schrijvers opgevolgde tip. Vakkundig commentaar brengt je bijna altijd verder. Zeker in dit geval, want het wordt gegeven door schrijvers die het korte verhaal als geen ander in de vingers hebben. Wytske Versteeg, Sanneke van Hassel, Kees ’t Hart en Ton Rozeman zijn de experts van onze ‘speeddates’. In korte gespreksrondes geven zij feedback op (van tevoren door hen) gelezen korte verhalen.

Draag voor op ons open podium
In korte tijd een heel universum voorgeschoteld krijgen. Dat is volgens literatuurcriticus Arjan Peters (de Volkskrant) een van de grote krachten van het korte verhaal. Dat universum kun je niet alleen lezend, maar ook luisterend voorgeschoteld krijgen. Sanneke van Hassel (IJsregen, Witte veder, Nest, Ezels, Hier blijf ik) opent ons open podium met de voordracht van een van haar veelgeprezen korte verhalen. Daarna is het de beurt aan maximaal vier talentvolle schrijvers die hun publiek niet schuwen.

Maak kans op een publicatie in Extaze
De redacteuren van het literaire kwartaalschrift Extaze, dat literair en beeldend werk bevat van Nederlandse en Belgische schrijvers en kunstenaars, kiest uit de geselecteerde verhalen de in hun ogen beste inzending. Deze krijgt een publicatie op de website van Extaze of, indien het verhaal daarvoor geschikt is en nog niet elders is gepubliceerd, een plek in het papieren blad.

Aanmelden
Stuur je korte verhaal (maximaal 2000 woorden) naar sanne@nutshuis.nl en vermeld daarbij voor welk onderdeel je je opgeeft: de speeddate of het open podium. Mocht je het verhaal op dit moment nog niet af hebben, mail dan een fragment van minimaal 400 woorden. Bezoekers van het open podium kunnen zich ook via dit mailadres aanmelden.

ZA. 5 MAART
Speeddates: aanvang 14.00 uur, deelname € 7,50
Open podium: aanvang 15.30 uur, gratis deelname/toegang

 

Dit bericht is geplaatst in Events, Home en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.