Salon: Hans Spit nodigt u uit

Met Lloyd Haft  dichter, vertaler en sinoloog.
Lloyd werd geboren in Wisconsin (USA) en kwam op tweeëntwintigjarige leeftijd naar Nederland. Lange tijd doceerde hij Chinese taal en letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Voor zijn meest succesvolle bundel De Psalmen, voor het eerst verschenen in 2003, ontving hij in 2004 de Ida Gerhardt Poëzieprijs. Al eerder, in 1993, mocht hij voor zijn bundel Atlantis de Jan Campert-prijs in ontvangst nemen.
Nico Keuning, neerlandicus, biograaf en uitgever. Van zijn hand verschenen biografieën over Jan Arends (Angst voor de winter, 2003) en Bob den Uyl (Een zeker onbehagen, 2008, twee jaar later bekroond met de Mr. J. Dultilh-prijs). Met veel enthousiasme en kennis van zaken drijft hij de kleine, zelfstandige uitgeverij Rerservaat, die bekend staat om zijn mooi vormgegeven boekjes in kleine oplages.
Benien van Berkel, biografe, historica en theater-marketeer.
Dit jaar verscheen de handelseditie van haar dissertatie (2012) Tobie Goedewaagen (1895-1980). Een onverbeterlijke nationaalsocialist. Benien zal dit boek inleiden en vervolgens met de zaal in discussie gaan over Goedewaagen en zijn omstreden levenswandel.
De boeken van de sprekers zijn in de zaal te koop evenals talloze actuele uitgaven

Dit bericht is geplaatst in Events, Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.