Presentatie Extaze-reeks nr. 2 en 3, 12 november 2016

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van de tweede en derde uitgave
in de Extaze-reeks op 12 november a.s. in Den Haag.

Het eerste boek in de reeks, De mooie mond van Bobby Cespedes
van Ulises Segura, is uitgebreid en waarderend in de Nederlandse en Vlaamse pers besproken. Ook voor Annette van ’t Hull’s Grote meisjes en Rob Verschuren’s Stromen die de zee niet vinden zijn niet alleen onze verwachtingen hoog. Annette werd al eerder bekroond met de Nieuw Proza Prijs 2014. Het juryrapport roemde haar frisse, volstrekt eigen stijl. Over de verhalen van Rob Verschuren hebben diverse gevestigde schrijvers zich al lovend uitgelaten.
Een ‘writer’s writer’? We hopen op meer dan dat.
De boeken worden gepresenteerd in de mooie boekhandel Douwes,
Herengracht 60. Het programma begint om 16.00 uur.
Cor Gout zal Annette van ’t Hull interviewen, Kees Ruys zal het werk van de in Vietnam woonachtige Rob Verschuren inleiden en Femmy Fijten, kenner van Rob’s werk,
zal een korte bijdrage aan het programma leveren.
Hopelijk tot 12 november!
(Redactie Extaze)

Voor nadere informatie: redactie@extaze.nl, indeknipscheer@planet.nl, info@boekhandeldouwes.nl

CoverStromenvoorDef.indd
In een trefzekere, beeldende stijl neemt Rob Verschuren de lezer mee naar verre kusten. De verhalen in Stromen die de zee niet vinden doen on-Nederlands aan.
Ze roepen een echo op van Slauerhoff: eenzelfde gevoel van ontheemdheid, eeuwig verlangen en vereenzelviging met de buitenstaander. De mensen in deze elf verhalen zijn op zoek, al weten ze zelf niet altijd waarnaar. De omgeving waarin hun zoektocht zich afspeelt loopt uiteen van een Nederlandse fabriek tot het Franse platteland en van een naamloze woestijn tot een Aziatische badplaats.
Hoe alledaags of  uitheems sommige personages ook zijn, in het korte bestek van de verhalen komen ze tot leven. Ze zijn aandoenlijk in hun verlangens, wijsheid en dwaasheid. Zoals de blinde man die ervan overtuigd is dat hij met de mooiste vrouw
van de wereld is getrouwd, of het meisje dat iemand moet bijten
wanneer ze zich gelukkig voelt.
Avontuurlijk en exotisch, melancholiek en humoristisch: elk verhaal in deze bundel
is een fascinerende kleine wereld, waarin de zintuigen worden geprikkeld
en de fantasie aan het werk wordt gezet.

Rob Verschuren is in 1953 in Malden geboren. Hij was onder meer copywriter, restauranteigenaar en leraar Engels. Sinds het midden van de jaren tachtig woont hij
in het buitenland, eerst in België, vervolgens in Frankrijk en India en tegenwoordig in Vietnam. Het spanningsveld tussen verschillende culturen is een terugkerend thema in zijn werk en in zijn leven. Hij is getrouwd met een Vietnamese vrouw.
In 2013 debuteerde Verschuren in Tirade, daarna volgden publicaties in andere literaire tijdschriften, met name Extaze. Niet alleen als schrijver, maar ook als lezer heeft hij een voorkeur voor korte verhalen, vooral die van Isaak Babel, Flannery O’Connor
en Anton Tsjechov.

Cover Grote meisjes
Een vakantieliefde in eigen stad. Zo denkt Ramona, de moeder van Elian in het verhaal
Een feestvlag op een plastic steel, terug aan het jaar waarin ze Elians vader ieder weekend zag. Inmiddels weet ze dat het leven meestal geen feestje is,
ook al koop je nog zo veel slingers en ballonnen.

Net als de tien andere personages uit Grote meisjes lijkt Ramona haar leven soms
te ervaren als een jas die niet helemaal past – alsof ze ooit iets uit de verkleedkist heeft aangetrokken dat te groot voor haar is. Toch moeten er in al die levens op cruciale momenten beslissingen worden genomen en knopen worden doorgehakt. Ook Ramona neemt haar eigen beslissingen. Voor zichzelf en voor haar zoon. Wat al gebroken is, hoeft niet nog verder kapot, denkt ze. Of toch?

Grote meisjes is een verhalenbundel waarin de personages door verborgen frustraties en verlangens tot onconventionele en vaak onomkeerbare beslissingen worden gedreven.

Annette van ’t Hull (1978) heeft een fijn oog voor haarscheurtjes in illusies en verwachtingen. Ze paart een gevoel van verwondering over het handelen van haar personages aan een subtiele humor. In 2014 won ze de Nieuw Proza Prijs voor het beste debuut van 2013 in een literair tijdschrift (Extaze). Grote meisjes is haar eerste verhalenbundel.

De Extaze-reeks, een gezamenlijk initiatief van het literair tijdschrift Extaze en
Uitgeverij In de Knipscheer, is een serie debuten van auteurs die eerder in Extaze publiceerden en verschijnt onder wisselende redactie van Cor Gout en Kees Ruys.
De vormgeving is in handen van Els Kort.

Dit bericht is geplaatst in Extaze-reeks, Home en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.