Persbericht: ‘Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert’ naar IDFA en in de bioscopen

Verloop van jaren - Dichter bij Remco Campert
Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert is geselecteerd voor het IDFA, dat plaats heeft van 16 tot 27 november. Aansluitend draait de film van John Albert Jansen in bioscopen door het hele land. Voor een streamer en/of een interview met de regisseur kunt u contact opnemen met Trix van Alphen of Margarétha Moerkerke, tel: 020 612 7000.

Remco Campert ziet zichzelf in de eerste plaats als dichter. Waarschijnlijk is hij echter beter bekend van zijn verhalen, columns en optredens voor televisie en in het land. Daarin heeft de schrijver een beeld van zichzelf geschapen als een charmant, bij iedereen geliefd zondagskind. Maar wie is hij echt? In Verloop van jaren zijn we een jaar lang dicht bij Remco Campert. We leren hem kennen in zijn dagelijks leven en zijn er bij op bijzondere, intieme en kwetsbare momenten. Die laten zien hoe een van onze grootste schrijvers in het leven staat. Bij het lezen en herlezen van zijn gedichten raak je steeds weer verbaasd en ontroerd door de mild ironische toon waarmee Campert het menselijk geploeter beschrijft. Van zijn vroege gedichten waarin de oorlog en de dood van zijn vader Jan Campert doorklinken naar zijn mijmeringen over liefde, poëzie en vergankelijkheid; Campert is een rake observator en iemand die er, wars van ideologieën en modegrillen, het zijne van denkt.

Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert is een film over weemoed, vergankelijkheid, de naderende dood en poëzie als levenselixer. Campert: “Ik wil de dood voorblijven. Zolang ik schrijf leef ik.”

John Albert Jansen regisseerde eerder lovend ontvangen films over belangrijke internationale dichters zoals Wreed geluk (2009) over Hugo Claus, Einde en begin (2011) over de Poolse Nobelprijswinnares Wislawa Szymborska, Het afwezige land (2013) over de Syrisch-Libanese dichter Ali Ahmed Esber en Het alfabet van de angst (2015) met en over de Roemeens-Duitse Nobelprijswinnares Herta Müller. In de bijlage een uitgebreid CV van Jansen en zijn toelichting bij Verloop van jaren.

Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert
Een Oogland Filmproductie i.s.m. RTV Noord-Holland en VPRO.
Regie en scenario: John Albert Jansen, adviezen: Saskia van Schaik, beeldresearch: Barbara Kist, camera: Adri Schrover (NSC), Jeroen Wolff, geluid: Bert van den Dungen, Bouwe Mulder, Wouter Veldhuis, geluidsontwerp: Frank van der Weij, montage: Jos Driessen, Daan Veldhuizen, postproductie: Filmdoc, kleurcorrectie: Filmmore/Martin Klein, ondertiteling: Harry Pallemans, Erik Pezarro, muziek: Benjamin Herman, Michael Moore, eindredactie RTV Noord-Holland: Bart Barnas, eindredactie VPRO: Saskia van Schaik, Petra Vermeulen, productie VPRO: Brigit Dopheide, uitvoerend producenten: Annelotte Verhaagen, Jeroen Wolff. Deze productie kwam tot stand met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, CoBO, Gemeente Den Haag, Mediafonds.
Met dank aan Cleo Campert, Manuela Campert, Mirjam van Hengel, Hans Keller, Benjamin Herman, Hagar Peeters, met speciale dank aan Deborah en Remco Campert.

Online: Remco Campert/De Bezige Bij, Oogland Filmproducties, bijlage: info Verloop van jaren

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen en Margarétha Moerkerke
t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl, margaretha@publicy.nl
www.ThePublicityCompany.com, Facebook, Twitter

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.