Open podium WOORD – het korte verhaal

Open podium met Sanneke van Hassel en vier talentvolle schrijvers uit het hele land

Wil je je laten inspireren door korte verhalen van goede schrijvers? Kom op zaterdag 5 maart om 15.30 uur langs in het sfeervolle Juni Café van Het Nutshuis!

Het Nutshuis presenteert een nieuw literatuurprogramma. In de eerste editie van WOORD staat het korte verhaal centraal. Een geheel op zichzelf staand literair genre dat steeds meer toeneemt in populariteit, met bejubelde buitenlandse én Nederlandse schrijvers, nieuw uitgebrachte bloemlezingen vol klassiekers en de jaarlijkse Week van het Korte Verhaal met de uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Naast besloten speeddates met gewaardeerde korte verhalenschrijvers, onder wie Wytske Versteeg, Ton Rozeman en Kees ’t Hart, biedt het gezellige Juni Café ruimte aan een open podium dat bezocht kan worden door alle liefhebbers van het korte verhaal. Sanneke van Hassel (IJsregen, Witte veder, Nest, Ezels, Hier blijf ik) opent het open podium met de voordracht van een van haar veelgeprezen korte verhalen.

Daarna is het de beurt aan vier talentvolle schrijvers vanuit het hele land (van Heerlen en Nijmegen tot Amsterdam en Den Haag), die hun publiek niet schuwen: Heidi Koren met haar verhaal ‘Zonlicht op de motorkap’, Bianca Schriek met ‘De dochter’, Fred van den Bos met ‘Mahoniehout’ en Inge van der Waag met haar ultrakorte verhaal ‘Haar mooiste moment’.

De winnaar van de beste inzending volgens de redactie van Extaze wordt tijdens deze middag bekend gemaakt. Deze krijgt een publicatie op de website van Extaze of, indien het verhaal daarvoor geschikt is en nog niet elders is gepubliceerd, een plek in het papieren blad.

ZA. 5 MAART
Aanvang open podium: 15.30 uur
Toegang: gratis

Dit bericht is geplaatst in Home en getagd, , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.