Literaire salon met Diederik Stevens en Matthijs de Ridder

Hans Spit nodigt u uit voor zijn vierde salon op zondag 25 november a.s. met gesproken woord, beeld en geluid en een boekentafel. De sprekers van die dag zijn Diederik Stevens en Matthijs de Ridder, auteurs van respectievelijk: Hoogtij langse de Seine en Rebelse ritmes.

Diederik Stevens, auteur en beeldend kunstenaar, beschrijft in zijn boek Hoogtij langs de Seine het avontuurlijke leven, de vriendschappen en de werken van Nederlandse kunstenaars en schrijvers in het Parijs van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, een ‘Hollandse kolonie’ waartoe onder meer Karel Appel, Simon Vinkenoog, Rudy Kousbroek, Remco Campert, Lucebert en Jan Cremer behoorden.

Matthijs de Ridder is jazzliefhebber, essayist en literatuurcriticus.In zijn onlangs verschenen boek Rebelse ritmes geeft De Ridder een overzicht van de politieke en literaire cultuur die zich sinds de Eerste Wereldoorlog rond de jazz heeft gevormd en de invloed van dit muzikale genre op de literatuur in Amerika en Europa. Speciale aandacht krijgen daarbij Nederland en België.

Reserveringen: spit.hans@gmail.com, redactie@extaze.nl of telefoon 068130 9892

Dit bericht is geplaatst in Events, Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.