Het spoor bijster, door Mischa van den Brandhof

Omroepbericht

Dames en heren, jongens en meisjes, over enkele minuten rijden wij station Den Haag Centraal binnen. En hoe gezellig het ook allemaal is, Den Haag is toch echt het eindpunt van deze trein. Denkt u bij het verlaten van de trein alstublieft aan uw bagage en neemt U deze ook mee. Wens ik u nog een fijne avond! Ik zal blij zijn als ik weer thuis ben. Lekker spruitjes eten. Nou hoor ik u denken, spruitjes? Maar ik heb ontdekt dat als je ze net vijf minuutjes eerder van het vuur haalt, ze nog een bite hebben en dan echt heel goed te eten zijn. Zeker als je er een beetje tahin doorheen doet. Een goeie tip van mijn collega. Nog wat gesnipperde dadels erbij, dan is het echt heerlijk. Ik hoop nou maar dat de as van mijn konijntje terecht is. Dat is wel lastig van op de trein, dat je niet thuis bent om een pakketje in ontvangst te nemen. De urn is nu al twee keer zoekgeraakt. Eerst was ‘ie bezorgd bij de dierenarts, maar die was op vakantie en de vervanger wist er niet van, dus ging het pakketje retour afzender. Hebben ze het opnieuw verstuurd, naar mijn huisadres, maar toen het bezorgd werd, was ik aan het werk, dus hadden ze een briefie in de bus gedaan, met van je kan het komen ophalen bij het postkantoor, maar toen ik uiteindelijk een dag vrij had, bleek het al weer teruggestuurd te zijn. Je kan het niet snappen hè? Ze was echt mijn alles, Floortje. Zo heette ze, mijn konijntje. Ik hoop dus maar dat ze nou terecht is. Heeft u al plannen voor vanavond? Anders zou ik lekker naar het strand gaan. Het water is twintig graden, dus je kan nog even zwemmen. Frist echt op! Met tram 9 ben je zo in Scheveningen. Zelf ga ik altijd liever naar het zuiderstrand, want voor mij hoeft die drukte bij de pier niet zo, maar dan moet je bus 22 nemen, halte Duindorp. Heb je nou geen handdoek bij je, bij de Etos in de stationshal hebben ze van die hele fijne doeken, hammam ofzo heet dat. Super handig, want die zijn veel lichter dan een strandhanddoek. Leuke kleurtjes ook hebben ze, roze met wit, ja of met groen. Ik heb er altijd een in mijn rugzak. Beter mee verlegen dan om verlegen, toch? Je weet nooit waar je uitkomt. Laatst eindigde ik in Zandvoort aan Zee, dus hup nog even d’r in.
Nou we zijn er, Den Haag Centraal. Goedenavond allemaal!

Dit bericht is geplaatst in Columns en getagd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.