† Jan Paul Bresser

Bresser

Op 21 juni j.l., de eerste dag van de zomer, overleed Jan Paul Bresser, een vriend die mij en Extaze altijd gesteund heeft. Bemoedigende woorden gaf hij als je ze nodig had. Ze kwamen als vanzelf. Zijn vrouw Ineke stelde me in de gelegenheid Jan Paul kort voor zijn dood te bezoeken. ‘Stilte heeft het laatste woord’, schreef hij ooit. Stilte was wat hem de laatste weken omgaf. Hoe ondoordringbaar die was viel niet te meten. Alleen zijn ogen spraken, fluisterend. In mijn recensie van zijn laatste boek, Sara@Berkenhart (zie: ‘Nieuwe recensies’) kom ik over dat bezoek, het boek en mijn gedachten bij het zien van zijn ogen te spreken.
Den Haag zal Jan Paul missen, de literatuur zal hem missen, zijn vrouw, familieleden en vrienden zullen hem missen. Leef verder, Jan Paul, in je prachtige verhalen en gedichten.

Cor Gout

Dit bericht is geplaatst in Home en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.