Extaze 10

coverE10

Het zomernummer van Extaze 10 gaat ook over zomer (en over zomersporten):
Een zonnig, zomers nummer met blauwe luchten, een luchtig liedje, een kleine boulevard, tubes, wickets en rackets… en schaduwen.
Met essays, korte verhalen, gedichten en beeldende kunst.

Voor Marc Van den Bossche is wielrennen geen zomersport. Voor hem is hard fietsen op smalle tubes een levenskunst die vier seizoenen duurt. Afzien in regen, wind en sneeuw, en dan, na een urenlange kwelling, de gloed, de extase, het buiten jezelf raken,
het moment waarop gedachten, ideeën en schrijfprikkels vorm lijken te krijgen.

Theo Bollerman raakte geïntrigeerd door het tennisballet Jeux, gechoreografeerd door Vaslav Nijinski, met muziek van Claude Debussy en uitgevoerd door Ballets Russes, met Nijinski in de hoofdrol. Is de tennissport hier meer dan entourage? vroeg hij zich af.
Is hij een metafoor? En zo ja, waarvan?

Arjen Duinker en Wim Noordhoek bezochten historische cricketplekken in Den Haag en mijmerden over de aard, de ziel en de bekoorlijkheid van het spel.

Korte verhalen van Johan Bordewijk, Peter J. van Dijk, Lisette Erdtsieck, Hein van der Hoeven, Annette van ’t Hull, Lucy Huybregts, Christien Kok, Joubert Pignon,
Nicolette Smabers en John Toxopeus. Gedichten van Erika De Stercke, Rinske Kegel,
Herman Rohaert, Jos Versteegen en Niels Vonberg.
Beeld (collages) van Diederik Gerlach

 

E X T A Z E  10  B E S T E L L E N

 

tekdiederik

Diederik Gerlach (Den Haag) is beeldend kunstenaar. Sinds zijn opleiding aan de KABK is hij werkzaam in Den Haag en Berlijn als schilder en tekenaar. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd. Hij verzorgde verschillende boekillustraties, o.a. in Den Haag Ontijdelijk (2007), in samenwerking met schrijver Cor Gout. In 2008 verscheen de monografie Promenade langs het gemis in de serie Haags Palet en in 2011 Die Zeit ist Jung (Galerie Maurits van de Laar 2011).

Reacties zijn gesloten.